Але є один дуже важливий момент: м'ясний суп треба варити на «другому» бульйоні. З першим кип'ятінням з м'яса піде багато шкідливих речовин. Супи вкрай позитивно діють на травлення, відновлюючи перистальтику кишечника, насичують стінки шлунка теплом, що стимулює вироблення шлункового соку.
Суть вторинного бульйону зводиться до того, що м'ясо спочатку кип'ятиться 5-7 хвилин, потім його дістають і вже з цього (напіввареного м'яса) варять Основний бульйон. Він і буде вторинним. Спеції, приправи до смаку (лавровий лист, запашний перець горошком тощо).
Другий бульйон як готувати з курки
- Шматочки курки кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою з-під крана. …
- На сильному вогні доводимо перший бульйон до кипіння. …
- Зливаємо первинний бульйон і промиваємо шматки курки під проточною водою, щоб змити залишки згорнутої піни.