Підготуйте воду: вона не повинна бути надто гарячою. Ідеальна температура для заварювання 90-96 градусів. Тепер залишилось залити траву окропом. Наполягати потрібно протягом 10-15 хвилин.9 черв. 2018 р.
Як правильно заварювати іван-чай у домашніх умовах?
Як заварювати Іван–чай чай розливається в чашки, а кипрей у чайнику повторно заливають окропом – напій стане ще ароматнішим; через 15 хвилин після повторного наполягання напій потрібно розлити по чашках і одразу пити – якщо він перестоїть, аромат і смак зменшаться.
Чи можна заливати іван-чай окропом?
Щоб кипрей зберіг свої властивості, чай треба правильно заварити, зокрема, не заливати окропом. Температура води має бути близько 80 градусів. Візьміть 2-3 чайні ложки іван-чаю на півлітра води.