Як правильно сушити рибу після засолювання?
Сушитися риба повинна в сухому, провітрюваному приміщенні, куди не потрапляють прямі сонячні промені. Містяни можуть сушити рибу на балконі або на лоджії, а ті, хто живе в сільській місцевості, сушать рибу в сараї або на горищі будинку, підвісивши так, щоб її не дістали коти.
Як правильно солити та сушити річкову рибу?
Етапи засолювання досить прості:
- Ретельно промийте рибу холодною проточною водою.
- На дні тари розгорніть матерію.
- Промажте сіллю кожну рибу. …
- Покладіть тушки в тару рівними шарами. …
- Після розкладки щільно закрийте тару, в ідеалі придавіть вантажем зверху.
- Залишіть у темному прохолодному місці на сім днів.