Розріжте гарбуз, але не по центру плода, а трохи збоку, щоб не пошкодити насіння. Вийміть насіння, очистіть їх від м'якоті і промийте у прохолодній воді. Виберіть найкращі екземпляри (великі, повні, без дефектів та механічних пошкоджень), просушіть їх у теплому та сухому приміщенні.
Як правильно чистити насіння гарбуза?
Насіння гарбуза акуратно відокремлюється від м'якоті, потім поміщається в друшляк і промивається під струменем холодної води.. Промивати насіння потрібно до тих пір, поки вони не очистяться від волокон і не перестануть бути в'язкими.
Як зібрати та висушити гарбузове насіння?
У духовці
- Чисте насіння викладають на деко в один шар і поміщають у шафу, нагріту до 60 – 80 градусів. Щоб вони не пригоріли, вміст дека потрібно перемішувати кожні 30 хвилин. …
- Експрес-метод сушіння в духовці займає лише 20 хвилин.