М'ясо потрібно вимочити у великій кількості води приблизно 8-10 годин. Воду міняти потрібно разів 8-10. В останній воді краще розчинити оцет, до слабокислого розчину. У процесі вимочування та під впливом оцтової кислоти м'ясо стає м'якшим і зникає запах.27 Jan 2014
Навіщо вимочують м'ясо Вважається що м'ясо диких тварин погано пахне, і готувати одразу його не можна. Тривале перебування з водою видаляє кров та гематоми. М'ясо мочать дві доби, змінюючи воду кожні 3:00.
Козуля або дика коза має специфічний запах, тому її перед приготуванням довго вимочуютьа потім обов'язково маринують, якщо цього не зробити, то м'ясо буде сухим.
Є безліч способів прибрати запах з м'яса дикого кабана, всі вони зводяться до наступних прийомів:
- вимочування у спеціальному розсолі
- маринування
- шпигування ароматними овочами
- копчення
- змішування з іншими видами м'яса
7 Apr 2020