Все просто: вино переливають у графин і витримують протягом певного часу – півгодини-годину. Тривалість процесу залежить від типу та віку вина, регіону походження та року врожаю. Фахівці радять витримувати вино півгодини, а потім скуштувати його.14 черв. 2021 р.
Як правильно пити вино із декантера?
Правильна декантація вина — робити все на просвіт і, найголовніше, вчасно зупинитися — коли осад виявиться біля пляшки. Щоб напій наситився киснем, вино в декантері потрібно кілька разів розкрутити за годинниковою стрілкою та залишити на десять хвилин, перш ніж розлити по келихах..
Як правильно наливати з декантера?
Наливати вино потрібно в чистий сухий декантер, неспішно і тонким струмком. В ідеалі потрібно використовувати запалену свічку. Полум'я, що знаходиться за 10-15 сантиметрів від шийки пляшки, допоможе побачити, коли наблизяться кристали винного осаду.