Розташувати м'ясо та м'ясні напівфабрикати в холодильних вітринах найкраще ближче до середини торгової зали. За м'ясними продуктами, у дальній частині зали, логічно викласти м'ясну гастрономію, сири та молочну продукцію. Вдалим сусідом у м'ясному відділі буде асортимент приправ.
Як правильно зберігати м'ясо на вітрині?
Оптимальна температура зберігання м'яса -2°С – +1°С. Від завітрювання може вберегти поліетиленова плівка, яка запобігає контакту м'яса з повітрям. У деяких випадках вдаються до хімічних стабілізаторів, але це відштовхує людей. До того ж їх наявність обов'язково має бути вказана.
Як правильно розкласти товар на вітрині?
Ось кілька правил:
- Слідкуйте за наповненням полиць та вітрин. …
- Ваговий товар одного найменування викладайте щонайменше в 3 ряди.
- Зрізи ковбаси, сиру, м'ясної продукції мають бути свіжими та збуджувати апетит.
- Дорогий товар розташовуйте окремо від дешевого, з поступовим зростанням ціни.