Омега-3 – це скорочена назва цілого ряду омега-3-ненасичених жирних кислот. Усього їх 11, але найважливішими для здоров'я вчені вважають альфа-ліноленову (АЛК), ейкозапентаєнову (ЕПК) та докозагексаєнову (ДГК) кислоти.
На що слід звернути увагу при виборі правильної Омеги?
- Відсоткове співвідношення EPA/DHA має бути не менше 60%.
- Також важливо кількісне співвідношення кислот EPA/DHA, найбільш ефективним вважається 2:1.
- Згідно з рекомендацією ВООЗ, добова потреба в Омега–3 становить від 500 до 1000 мг.
27 Sept 2021
Головне – співвідношення жирних кислот омега–3 і 6, яке має становити 1:3. Джерелом омеги–3 має бути морська риба, а омеги–6 і 9 – олії холодного віджиму. Важливо також розуміти різницю між риб'ячим жиром, який одержують із печінки риби, та рибним жиром з м'язової тканини.