У булері є камера, в якій горять дрова, а є та, де догоряють гази. Сама пекти булер'ян, на відміну буржуйки, Більш рівномірно і досить швидко поширює гаряче повітря, не накопичуючи його в певній частині житла.
Благо, виробники пропонують це обладнання кількох типів, використання яких обумовлюється певними умовами експлуатації та технічними характеристиками:
- Тип 00 – опалювальний об'єм – 100 куб м; опалювальна площа – 40 кв. …
- Тип 01 – опалювальний об'єм – 200 куб м; опалювальна площа – 80 кв.
Від твердопаливного котла відрізняється тим, що не потребує підключення до системи опалення. А від звичайних печей буржуйок – вищою ефективністю. Булер'яни мають ККД до 75%. Для порівняння, інші твердопаливні печі конвекційного типу (звичайні буржуйки) мають ККД суттєво нижчі – не більше 60%.