На тупому кінці яйця накопичується повітря: є ризик, що під час кипіння яйце може луснути. Цього легко уникнути, якщо проколоти яйце голкою. Варити яйце необхідно на середньому вогні і стежити за часом варіння, щоб жовток не став гумовим.
Пустіть спочатку холодну воду, потім трохи теплу. Нехай яйця полежать, погріються до кімнатної температури. Якщо ж цього не зробити, то яйця тріскатимуться під час варіння і ускладнять їх очищення від шкаралупи. Долити трохи гарячої води, так щоб вона їх повністю покрила.
Щоб яйця швидко та легко чистилися, опускайте їх у вже киплячу воду. Навіть якщо ви візьмете дво-, тритижневі яйця і станете варити їх у холодній воді, половина з них буде погано чиститись.
Чому тріскаються яйця під час варіння При інтенсивному кипінні води високі шанси, що яйця полопаються. Справа в тому, що під час бурхливого кипіння при варінні швидко розширюються білок та жовток. Рекомендують варити яйцяпідтримуючи повільний або середній вогонь на плиті. Вода у каструлі при варінні яєць має бути підсолена.