Доведіть до кипіння 4-5.5 літрів води та додайте сіль за смаком. Опустіть пасту в воду, що кипить, і повільно перемішайте. Доведіть пасту до кипіння. Паста аль денте вийде, якщо варити її 8 хвилин, періодично помішуючи та не накриваючи кришкою.
Щоб макаронні вироби не злиплися, можна додати в каструлю трохи оливкової або олії. Готові спагетті відкиньте на друшляк. Промивати їх водою не варто – просто додайте ще олії.
Не багато хто знає, що вони означають. Тим часом, це важливий для приготування пасти показник: що менше номертим коротше буде варіння макаронів. Наприклад, під номером 3, як правило, йдуть спагеттіні – тонкі спагетті. Класичні спагетті мають №5, а товсті довгі спагеттоні, час варіння яких збільшено – №8.
Спочатку довжина спагетті становила 50 см., однак згодом з причин економії місця для зберігання їх зменшили до справжньої довжини, 25 см. Сьогодні Спагетті №5 Barilla стали синонімом італійської кухні: ніхто не може встояти перед їхньою грацією та чарівністю накрученої на вилку пасти.