Якщо ви хочете приготувати ці овочі рівномірно, починайте варити їх у холодній воді. Тоді температура всередині овоча підвищуватиметься з тією ж швидкістю, що й зовні. Якщо ви опустите овочі в киплячу водуЗовні вони приготуються, а всередині довше залишатимуться сирими.
Відварені овочі не варто залишати в воді. Вони стануть водянистими та несмачними. Рекомендується або злити воду, або перекласти овочі у друшляк. А овочі, зварені в шкірці, краще та легше очищаються гарячими.
Буряк треба варити 35-40 хвилин, чистити її перед варінням не потрібно просто добре вимити. Морква вариться 15-20 хвилин. Краще якщо ви зварите ці овочі на пару, там час приготування приблизно такий самий.