Їдять її, до речі, руками. Ріжуть сулугуні та руками вдавлюють шматки сиру в гарячу мамалигу. Коли сир трохи підтає – їдять.
В чому різниця між полентою і мамалигою? Її практично немає. І те, й інше – це каша з кукурудзяного борошна чи крупи. Тільки ось мамалигу традиційно подають з бринзою або з іншим сиром розсольним, а поленту найчастіше подають просто так, на гарнір до м'яса або до овочів, а іноді навіть як десерт.
У мамализі містяться вітаміни А, В1, В2, Вітамін В3 (ніацин), В6, В9, Е, Н, РР. У цій страві знаходяться такі корисні елементи, як калій, фосфор, магній, натрій, залізо та кальцій. Мамалига, як відомо, готується з кукурудзяного борошна тонкого помелу, а також із середньої та великої січки.