Як правильно варити кукурудзу, щоб вона була м'яка?

0 Comments 06:40

Перед приготуванням замочіть качани в холодній воді на 1–2 години. Так вони стануть м'якшими. Якщо кукурудза перестигла, замочіть її у суміші води з молоком (пропорція 1:1) на 4–6 годин. Під час варіння не додавайте сіль, тоді кукурудза вийде м'якше, солодше і соковитіше.

Покладіть кукурудзу у каструлю та залийте водою, щоб вона повністю покрила вміст. Поставте каструлю на плиту, увімкніть максимальну температуру та доведіть воду до кипіння. Як тільки вода закипіла, зменшіть вогонь до середнього та варіть кукурудзу 15-10 хвилин, якщо вона молода, і починаючи від 40 хвилин, якщо зріла.

У воду для варіння можна, можливо додати трохи вершкового масла для ніжного смаку. Готову кукурудзу можна натерти вершковим маслом і крупинками солі. Щоб стара і перезріла кукурудза стала соковитий, очищений від листя качан потрібно залити сумішшю молока та холодної води у співвідношенні 1:1 на 4 години.

Молода кукурудза у качанах вариться 15 хвилин на середньому вогні, час рахується з моменту закипання. Різниці в тому, класти кукурудзу в киплячу воду або в холодну, при цьому ні. На смак це ніяк не позначиться. А ось після вимкнення варто дати кукурудза хвилин 5 «відпочити» в воді, в якому вона варилася.

Related Post

Як часто можна годувати кошеня вологим кормомЯк часто можна годувати кошеня вологим кормом

– Ранкова та вечірня годівля: вологий корм. – Денне та нічне годування: сухий корм. І всі ці порції разом повинні становити добову норму годування кошки.11 серп. 2020 р. Як часто

Як можна прибрати наліт із чайникаЯк можна прибрати наліт із чайника

Як позбутися вапняного нальоту в чайнику? Що потрібно зробити: Приготуйте оцтовий розчин. На літр води знадобиться півлітра оцту. Отриманий розчин закип'ятіть. Залишіть окріп на 30-60 хвилин. За цей час накип