15 хвилин Як варити круглозерний рис на воді Час приготування: 15 хвилин. Пропорції: 1 склянка рису – 2 склянки води. Виберіть відповідний обсяг посуду з розрахунку того, що Мал збільшиться втричі.
Круглий рис ідеальний для приготування суходолу, пирогів, в'язкої каші, пудингів, запіканок. Пропарений Мал не вариться швидше. Хоча цей Мал і проходить первинну термічну обробку парою, вариться вона трохи довше звичайних білих сортів, зате виходить м'якою та розсипчастою. Мал буває шліфованим та нешліфованим.
Спочатку доведіть підсолену воду до кипіння, а потім висипте в неї крупу. Перемішайте Мал один раз, щоб зернятка не прилипали до дна. Потім дочекайтеся, коли страва почне вирувати, зменште вогонь до мінімуму і накрийте кришкою каструлю. У процесі приготування не піднімайте кришку – інакше Мал готуватиметься довше.