Молотий продукт у вигляді великих частинок необхідно варити близько 4-х хвилин. Правильно зварений кавовий напій, як у френч-пресі, так і у кавоварці містить максимум смаку, аромату та користі. Той самий розмір помелу застосовується і при заварюванні за методом відкритої чашки (бразильська система).9 Aug 2016
Великий помел (coarse grind) При грубому помолі (з частинками розміром до 0,8 мм) заварювання (екстракції – переходу в напій розчинних речовин) має бути не менше 6-8 хвилин. Час помелу в електричній кавомолці – 7-10 секунд.
Спосіб приготування. Посудину нагрівають, насипають великомелену каву та заливають гарячою водою. Потім напою дають настоятися кілька хвилин і віджимають поршнем. Спосіб хороший тим, що дозволяє досить повно отримувати кавовий аромат. Пити, як і кава по-турецьки, треба одразу.
Великий помел підійде для тривалого заварювання. Але тут важливо не вичавити із зерна все, що тільки можна, інакше у нас вийде дуже щільний, гіркий та несмачний кава. Те саме правило діє, якщо ми говоримо про дрібне помолі: Чим дрібніше помел – тим швидше має відбуватися екстракція.