Як правильно варити горох, щоб він розварився?

0 Comments 00:15

Насправді все зовсім навпаки: щоб горох розварився, потрібно варити його у невеликій кількості води. І ось чому: коли води мало, горошини труться одна про одну і за рахунок цього горох розварюється швидше.

Додайте в горох після закипання кілька столових ложок вершкового масла або тваринного жиру, це прискорить варіння. Через 10 – 15 хвилин після закипання гороху можна додати у воду соду (півчайної ложки на два літри води), горох стане м'яким вже за 5 – 7 хвилин.

Попереднє замочування тільки збільшує час варіння гороху. У магазині вибери колотий горох. Висип в каструлю потрібну кількість і залий водою приблизно на 3 см вище за рівень гороху. Вари помішуючи ложкою кожні 15 хвилин.

Після закипання додайте в горох пару ложок рослинної чи вершкового масла. Через 10-15 хвилин після закипання всипте по 1/2 чайної ложки соди на кожні 2 літри води. Так горох стане м'яким вже за 5–7 хвилин.

Related Post

Як звати дочку Івлєва?Як звати дочку Івлєва?

Дружина відомого шеф-кухаря Костянтина Івлєва Валерія минулої неділі народила дочка. Щасливі батьки нарешті розсекретили, як назвали дівчинку: виявилося, що їй надали ім'я Ніка. Івлєва вперше стала мамою на початку квітня.