Солю забивають зябра (у великих риб зябра краще видалити). У щуки вагою понад 1,5 кг роблять розріз уздовж спини, куди також засипають сіль. Потім закладають черевом нагору, в ємність для засолювання. На дно бочки або діжки куди вона складається, попередньо заливають соляний розчин із розрахунку 1 частину солі до 4 частин води.
Сушіння щуки «на тараньку» Просто випатрайте щукуЗробіть надріз уздовж хребта, засипте всередину великої солі, покладіть в каструлю, і знову обсипте сіллю. Тепер рибці потрібно добре просолитися. Накрийте кришкою каструлю, поставте її в холодильник, і нехай постоїть 3-4 дні. Перед сушінням потрібно змити сіль.
Перед тим, як в'ялити рибу взимку, видаліть бруд з тушки, не промиваючи її. Використовуючи великі соляні кристали, густо пересипте рибку і помістіть під гніт на кілька днів. Обсушивши, рибу залишають підвішеною на морозі на 7 днів.