Якщо погода буде суха та вітряна, то достатньо 3-4 днів, щоб риба зав'яли. Вже за тиждень можна кликати гостей та пробувати карася з пивом. Для більш тривалого зберігання в'ялену рибу загортаємо в пергаментний папір. У такий спосіб виходить дуже ароматний і апетитний в'ялений карась з ніжним смаком.
Засолювання сухим способом також триває 3-5 днів, залежно від розмірів риби. Для в'ялення та копчення карасів виловлюють восени та взимку. У цей час у них накопичений великий шар підшкірного жиру, і вони ідеальні для в'ялення.
Час залежить від того, скільки риба пробула під впливом солі. Усереднено використовується наступна формула. скільки днів риба солилася, стільки годин її потрібно вимочувати. Наприклад, якщо засолювання велося 4 дні, слід вимочувати рибу 4:00.