Для того щоб визначити температуру в духовці або в духовці по поділах переважно використовують її інструкцію. До кожної техніки, де зв'язаний газ, додається інструкція з експлуатації. В інструкції написано максимальну температуру самої духовки та дано відповідність шкали поділу до температури за Цельсієм ( °C ).
Як правильно вибрати режим духовки?
На якому режимі готувати залежить від обсягу та виду продуктів. Для більшості нескладних страв та класичної випічки підходить нагрівання зверху та знизу: «Верхній/нижній жар», «Гриль/нижній жар». Конвекція дозволить оптимально пропікати об'ємні страви, наприклад, цільну тушку курки.
Як зрозуміти, що духовка розігрілася до 180 градусів?
– Якщо колір швидко змінився з білого до темного, це означає, що шафа нагрілася до 220°С. – Якщо відтінок повільно змінюється до жовтого, Це означає, що духовка нагріта до 180°С.