Але найкращий спосіб – запастися терпінням і розморожувати рибу в холодильнику (на нижній полиці), приховавши її харчовою плівкою. Це дозволить уникнути вивітрювання вологи (власного соку, що містить мінеральні речовини і робить страву смачною та корисною).
Чи потрібно розморожувати червону рибу перед засолюванням?
Не забувайте, що перед засолюванням риба повинна розморозитися. Не варто солити ще заморожену рибу, тому що вона втратить як свій смак, так і консистенцію та аромат.
Як правильно розморозити рибу перед засолюванням?
Дочекайтеся повного розморожування риби в холодильнику і виймайте безпосередньо перед термічною обробкою або засолюванням, зводячи до мінімуму контакт сирої риби з навколишнім середовищем. Не забудьте промити розморожену рибу холодною водою.