Як правильно розвести желатин для заливки?
Пропорції
- Для звичайного желе або заливного потрібно брати 25-30 г порошку желатину на 1 л рідини. 30 г – це 2 столові ложки з невеликою "гіркою". …
- Якщо потрібно щільне желе, особливо для прикраси тортів і десертів, кількість загусника необхідно збільшити до 40-50 г на літр.
Які пропорції желатину та води?
Порошковий желатин потрібно замочувати у воді у співвідношенні 1:6 (іноді використовують формулу 1:5). Це означає, що якщо в рецепті вам потрібні 10 грамів желатину, ви замочите його в 60 грамах води. У всіх інших сенсах порошковий і листовий желатин абсолютно ідентичні, якщо мають одну і ту ж силу желювання.