Найкраще місце — льох. Там дотримуються всіх умов зберігання гарбуза: сухість (вологість у межах 60–70%), темрява, прохолодна температура (5–10 °С) та регулярний приплив свіжого повітря. Якщо якихось умов не дотримано, плоди почнуть псуватися швидше.7 жовт. 2022 р.
Коли збирати гарбуз і як його зберігати?
Гарбуз залишиться свіжим усю зиму, якщо дотримуватися рекомендованих умов зберігання – температурний та вологий режим. Перший тиждень після закладки гарбуз потрібно зберігати при температурі 25-28 ° C та вологості повітря 80-85%.
Коли потрібно прибирати гарбуз із грядки?
Як правило, у середній смузі першими (наприкінці серпня – на початку вересня) прибирають твердокорі сорти. У середині вересня – великоплідні. А останніми (з кінця вересня до перших заморозків) зрізають мускатні гарбуза. У південних регіонах збирання проводять на 20-30 днів раніше.