Усі страви, які ставлять з лівого боку від гостя, офіціант подає лівою рукою, а з правого боку від гостя – правою рукою. Холодні закуски приносять на таці разом із приладами, якими слід користуватися, і ставлять на підсобний стіл. Якщо замовлена риба, потрібно закусочний ніж і виделка, а не рибний ніж і виделка.
В якому порядку подаються страви у ресторані?
Класична черговість подачі страв: салати -> закуски -> супи -> основні страви. Перед подачею страв та напоїв гостям переконайтеся, що вони відповідають фотографіям (зовнішній вигляд страви та подача: стейк-ніж, посуд і т. д.).
Як правильно подати блюда?
У послідовності подачі страв та напоїв найбільший пріоритет має перша черга, тобто страви, які необхідно винести до зали першими:
- 1-а черга: холодні закуски (салати тощо), напій
- 2-я черга: перша страва
- 3-я черга: друга страва
- 4-я черга: десерт