Мити гриби перед сушінням не рекомендується, щоб вони не вбирали зайву вологу.. Достатньо зняти з них сміття щіточкою або вологою ганчіркою і очистити ніжки ножем. Якщо ви хочете залишити гриби цілими, вибирайте екземпляри приблизно одного розміру, щоб вони просушувалися рівномірно.28 сент. 2022 р.
Чи потрібно вимочувати гриби перед сушінням?
Перед варінням необхідно ретельно промити сушені гриби теплою водою для видалення піску. Після гриби потрібно замочити у холодній воді на 2-3 години, можна і на ніч. За цей час гриби «згадають» свою структуру та обсяг. Підсолювати воду для замочування слід тільки в тому випадку, якщо ви смажитимете гриби.
Як підготувати гриби до сушіння?
Чисті гриби потрібно нарізати. Ніжку відрізаємо на відстані 2-3 см від капелюшка. Залежно від розміру гриба, нарізаємо капелюшки на пластини однакової товщини (1-1,5 см), а ніжки на кільця або пластини в довжину. Дрібні гриби можна просто розламати на капелюшок та ніжку.