Всі столові прилади розташовуються навколо тарілок: ножі – з правого боку та вістрям до тарілки, вилки – ліворуч та зубчиками вгору. Прилади для перших страв слід покласти по краях, ложки – праворуч, поруч із ножами.5 серп. 2019 р.
Як правильно накривати стіл?
Ті прилади, які використовуються першими, лягають ближче до тарілки. І далі — по черговості страв. Зліва від тарілки укладають вилки, а праворуч – ножі та ложки. У запасі завжди варто мати кілька додаткових приладів на той випадок, якщо комусь із гостей знадобиться новий.
Як правильно сервірувати стіл вдома?
Тарілки розташуйте по центру місця, де сидітиме гість, на однаковій відстані один від одного. Від краю столу відступіть 2-3 см. Якщо передбачено кілька страв, глибокі тарілки поставте на плоскі. Страву з хлібом краще розмістіть ліворуч від сидячого приблизно в 15-20 см.