Викладайте листи водоростей лише шорсткою стороною вгору. Це дуже важливий нюанс, адже якщо ви розташуєте рис на гладкій стороні, крупа зісковзуватиме, і рол зрештою розпадеться і розгорнеться. А ось шорстка сторона швидко вбере вологу з рису, так що злак добре приклеїться до листа.
Якою стороною покласти лист для суші?
У готовому продукті глянсова сторона має бути зовнішньою, а груба — внутрішньою. Чому? Все просто – шорстка частина норі чудово вбирає вологу, тому рис до неї приєднається простіше, ніж до гладкої. Отже, якщо неправильно розташувати лист норі, рол просто розвалюватиметься.
Чи потрібно змочувати лист норі?
НІКОЛИ НЕ ЗМАЧУЙТЕ ЛИСТ НОРІ ВОДОЮ І тут лист збереже свою структуру — ніжну, але хрумку. Якщо водорості вберуть багато вологи, то втратять смажений смак і стануть гумовими.