Якщо до рибної страви подані спеціальні прилади – лопатка та вилка, то лопатку беремо в праву руку (грає роль ножа), вилку в ліву. Виделкою притримуємо шматочок, лопаткою відокремлюємо кістки. Якщо подаються дві вилки, то права використовується для відділення кісток, лівою ж відправляємо шматочок риби у рот.4 жовт. 2018 р.
Як правильно їсти рибу з кістками?
Рибу спочатку їдять зверху, потім спинку. Потім рибу перевертають та їдять нижню частину. Великі кістки відокремлюються у тарілці (ножем чи вилкою у правій руці). Якщо ж дрібні кісточки потрапили в рот, їх губами потрібно перемістити на вилку, а потім покласти на далекий край тарілки.
Як правильно їсти рибу з етикету?
Спочатку розділяється голова і хвіст, для цього використовуються вилка і ніж, потім відокремлюється шкірка, з'їдається верхнє філе, забирається хребет і з'їдається інша половина. риби. Щоб з'їсти хребет, його потрібно акуратно притримувати і за допомогою вилки їсти м'якоть.