Ввести ніж із тонким лезом під зяброву щілину і видалити голову. Відрізати хвіст та плавці (якщо ви цього ще не зробили). Зробити по спинці від голови до хвоста глибокий надріз уздовж хребта. Розгорнути лезо ножа до хвоста та зрізати філе разом із реберними кістками.4 серп. 2012 р.
Як чистити рибу, щоб луска не розліталася?
Щоб луска не розліталася по кухні, спробуйте чистити рибу у воді: цей спосіб зводить до нуля кількість забруднень. Якщо риба вкрита слизом, посипте її сіллю, потім промийте водою. Після цього процес піде легко.
Як правильно обробити заморожену рибу на філе?
Покладіть філе кістками вгору, заведіть ніж під реберні кістки. Притисніть рибу зверху другою рукою, а ніж притисніть до кісток знизу – таким чином ви захопите мінімум м'якоті. Плавним рухом зріжте кістки разом із темною плівкою. Посередині знятого філе проходить темна смужка.