Спершу треба видалити голову, яку легко відокремити від тіла. Потім треба видалити ніжки та останньою справою видаляють панцир. Якщо в рецепті вказано, що треба зберегти голову, панцир розрізають з боку живота до кільця, яке тримає голову. Панцир видаляють.
Чи потрібно чистити лангустини?
* Якісні лангустини необов'язково чистити – їх можна готувати повністю. Ми радимо не відокремлювати голову і не розрізати панцир, тому що це дозволить досягти більшої соковитості м'яса.
Як правильно їсти лангустини?
Як правильно їсти лангустини Лангустін має панцир. Щоб спробувати його м'ясо, потрібно правильно зняти цей природний захист. Тому до столу лангустини подаються зі спеціальними столовими приладами – малі щипці та вилка для вилучення м'яса. Найбільш поживними та м'ясними частинами морепродукту є хвіст та черево.