Обробну дошку можна протерти скибочкою лимона або часнику. Столові прилади можна протерти олією, а потім промити звичайним засобом для посуду. У каструлі, де варилася риба можна прокип'ятити воду з додаванням оцту, а на сковороді після смаження риби просмажити кілька зерен кави.
Столову ложку 9% оцту розводимо у літрі води. Цим розчином можна видалити запах як з рук, так і з полиць у холодильнику, де зберігалася риба. Допоможе він у рятуванні запаху з посуду та обробні дошки. Просто не шкодуючи розчину, все добре промийте.
Забрати запах риби зі сковороди, кухонного приладдя, каструлі та іншого посуду допоможе оцтовий розчин. Розчиніть 100 мл звичайного столового оцту на 1 л гарячої води. У цей розчин покладіть посуд із рибним запахом та залиште на 15 хвилин. Потім промийте посуд із миючим засобом.