Якщо їжу споживати повільно, то ви помітите, що ваш організм насичується набагато швидше, і немає цього неприємного почуття тяжкості. Так ваш організм сам визначить необхідну йому кількість їжі, і ви зможете зупинитись тоді, коли отримаєте необхідний обсяг для нормальної життєдіяльності.
За словами нутриціолога Лідії Квашиної, здорова трапеза має тривати не менше 30-40 хвилин. Справа в тому, що процес травлення починається з того моменту, коли їжа надходить до рота. У складі слини є муцин, що сприяє формуванню та склеюванню харчової грудки.
То є чим повільніше ви будете єтим краще буде проходити процес травлення. Крім того, ковтаючи шматки їжі швидко, не пережовуючи, ви позбавляєте свій організм корисних мікроелементів та речовин. Якщо ви будете повільно є, то зможете по-справжньому насолодитися смаком їжі.