Одна чарка (50 мл) міцного 40 градусного напою (горілка, коньяк, віскі) еквівалентна 15 г чистого спирту. – 200 мл міцного 40 градусного напою (горілка, коньяк, віскі) еквівалентні 63 чистого спирту. – 500 мл міцного 40 градусного напою (горілка, коньяк, віскі) еквівалентні 157 г чистого спирту.
Для обчислення кількості одиниць алкоголю у конкретному напої слід помножити кількість напою в літрах на його міцність, а результат збільшити на особливу вагу алкоголю 0,789: кількість (у літрах) × міцність (%) × 0,789 = кількість одиниць алкоголю.
На кожне дозування спирту етилового заводиться окремий лист – спирт етиловий 70% – 100 мл/ 88,5 гр; спирт етиловий 95% – 100 мл/ 81,2 гр.
Ром – 35-80% про. Абсент – 55-85% про. (зазвичай міцність абсенту дорівнює 70% об.) Спирт питної – 95% про.