вибирати на сніданок каші з високим вмістом клітчаки, наприклад, вівсянку додавати в каррі або салати нут, квасолю або сочевицю перекушувати свіжими фруктами або горіхами вживати не менше п'яти порцій фруктів/овочів щодня
Одне з найдоступніших джерел клітковини, мікроелементів та вітамінів – це хліб із борошна грубого помелу. Найкориснішим прийнято вважати житній хліб: він низькокалорійний і в ньому багато харчових волокон, які знижують цукор у крові та очищають травний тракт.
на дефіцит клітковини може вказувати високий рівень холестерину, постійну втому, утворення геморою та проблеми зі схудненням. Перелічені проблеми пов'язані з неправильним харчуванням. Щоб це виправити, до раціону потрібно додати продукти з харчовими волокнами.