Щоб припинити бродіння потрібно зняти вино з осаду та закріпити спиртом (бажано виноградним дистилятом) або горілкою до концентрації 16%. Якщо початкова цукристість сировини невідома, розрахувати природну міцність, отриману шляхом бродіння, не вийде. І тут додають 10-15% спирту від обсягу вина.
Найчастіше як антиспінювачі використовуються спирти, ефіри поліетиленгліколю, силікони. Антиспівні агенти утворюють на межі розділу рідкої та газової фази нерозчинну в рідині непроникну плівку, тим самим підвищуючи поверхневий натяг і запобігаючи утворенню бульбашок газу, тобто піни.
Найбільш підходяща добавка для припинення бродіння – «хвости», що залишилися від минулих перегонок, міцністю близько 25°. Вони додадуть суслу спиртуозності та дріжджі загинуть. До того ж, ви з користю використовуєте «непридатний» продукт і не втратите в кількості отриманого алкоголю.