Виявилося, очистити сирий гарбуз не дуже складно, якщо знати парочку "дрібних хитрощів". Гарбуз розколюємо маленьким ножем у кількох місцях і (головна хитрість!) прогріваємо гарбуз повністю в мікрохвильовій печі протягом двох хвилин. Після цього зняти шкірку з гарбуза набагато легше! Nov 21, 2011
0:072:20Suggested clip · 60 secondsЯк почистити гарбуз швидко та легко – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Незалежно від того, як ви називаєте твердий, верхній шар гарбуза – кірка або шкірка – зрізати та викидати цю частину помаранчевого овоча не потрібно. Можна сприймати таку ощадливість частиною розумного (відповідального) споживання чи гастрономічною креативністю, не викидайте їх!
Чистити шкірку не треба. До того ж, гарбуз, запечена зі шкіркою, має більш насичений аромат. Насіння гарбуза можна вживати в їжу. Це цінний та корисний продукт.