Віскі п'ють невеликими порціями. Кілька секунд напій повинен залишатися в роті – це посилить післясмак букета. Потім можна зробити ковток. Якщо пробуєте кілька сортів віскі, «очищайте» смакові рецептори питною або мінеральною водою
Щоб вловити післясмак, перший ковток віскі затримують у роті. І так, ще раз повторимо, що віскі прийнято пити нерозбавленим. Якщо ви сумніваєтеся, що всі ваші гості п'ють віскі у чистому вигляді, то, звичайно, можете перестрахуватися і поставити на стіл содову та колу.
Пити віскі треба з тамблерів – широких склянок з товстим дном – які заповнюють максимум на третину. Перш ніж відкрити пляшку і наповнити склянки, її необхідно трохи збовтати. Віскі п'ють невеликими ковтками, спочатку оцінивши колір та аромат, потримавши алкоголь у роті, а потім уже зробивши ковток.