Сирий корінь іноді додають в овочеві салати та супи, в основному холодні. Щоб пом'якшити гостроту, приправу роблять на сметані, вершках чи йогурті. Є рецепти квасу та алкогольних напоїв з додаванням хрону. Широко відома хріновуха – настоянка тертого хрону на горілці.
Настоянка хрону на воді і вині Подрібніть два кілограми кореня хрону. Потім покладіть у трилітрову банку, помістіть туди ж 200 г нарізаного імбиру, все це залийте молодим вином. Для профілактики простудних захворювань приймати ввечері по одній столовій ложці настою бажано з медом.
Хрін використовується як загальнозміцнюючий засіб. Він стимулює апетит, нормалізує роботу ШКТ, посилює вироблення шлункового соку, активізує метаболізм. Кошти з хрону використовують для лікування гастриту зі зниженою кислотністю, а також при атонії кишківника.