Коньяк прийнято пити невеликими ковтками, на кілька секунд затримуючи його у роті. Завдяки цьому коньяк повільно розтікається по мові і глотці, залишаючи приємний післясмак, в якому не повинно бути спиртових тонів, що обпалюють. Тривалий післясмак говорить про високу якість напою.May 22, 2020
Чим закушувати чи запивати коньяк, щоб не було гидко
- Нежирні сорти м'яса – курка, індичка, телятина, дичина. …
- Осетрина, сьомга, лосось, червона та чорна ікра, слабосолона горбуша або форель без прянощів.
- Салати із зелені та овочів, але краще подавати їх не як одна страва, а нарізкою чи у складі канапе з м'ясом.
Коньяк прийнято подавати кімнатної температури. Чарку злегка підігрівають у руці, тому оптимальна температура для дегустації – 20-25 °. Коньяк не п'ють охолодженим, тому що низька температура позбавляє напій можливості розкрити свій аромат.
Відповідь на запитання, чим закушують коньяк у пристойному суспільстві, дуже простий – нічим. Відповідно до етикету та правила 3 "С" до коньяку правильно подавати лише каву та сигару (Cafe, Cognac, Cigare). Французи до молодих коньяків віком до 10 років можуть запропонувати паштет чи шоколад.