Під час вагітності в організм жінки повинен надходити приблизно 1 г заліза на добу….Продукти з високим вмістом заліза:
- гречка,
- яловичина, м'ясо кролика, м'ясо індички, гриби,
- пшеничні висівки,
- морська капуста,
- яєчний жовток,
- гранат, персики,
- малина,
- буряк, броколі, морква, картопля
передчасне відшарування плаценти; затримка розвитку плода; передчасні пологи; анемія першого року життя дитини.
Динаміка змісту феритину та гемоглобіну на фоні вагітності наступна: – у I триместрі рівень феритину близько 50 нг/мл, Нb – 130 г/л, – у II триместрі феритин близько 30 нг/мл, Нb – близько 118-120 г/л, – у III триместрі феритин не менше 12 нг/мл, Нb – 109-110 г/л.