Більшість сортів желатину оцінюється від 50 до 300 блум. На жаль, на упаковці рідко вказують силу желатину, але її можна дізнатися у виробника. На даний момент чинність желатину вказують на упаковці фірми Ewald (порошковий 220+, листовий 160-170), а також у Росії желатин фірми Dr Oetker має силу 200-220 Блум.
Наприклад, у рецепті вказано 105 г желатинової маси. Щоб перерахувати скільки желатину знадобиться, розділіть масу на складові: 1 частина желатину + 6 частин води = 7 частин желатинової маси.
220 Блум – найвищий ступінь серед желатинів. Застосування: Змішати 1 частину желатину з 5-6 частинами холодної води, перемішати та дочекатися повного вбирання води (2 хвилини). Желатинову масу додати гарячу рідину до 80С і розмішати.