Сірководень (Н23) -безбарвний газ з характерним запахом тухлих яєць (насправді – це тухлі яйця пахнуть сірководнем), на смак солодкуватий. Тяжче повітря Горюч. Суміш сірководню з повітрям від 4,5 до 45% за обсягом вибухонебезпечна.
Запахтухлих яєць" – запах сірководню. Виникає при гниття білка. Разом з почуттям тяжкості та болями в животі після їжі, бурчанням, відрижкою може з'являтися при гастриті зі зниженою кислотністю, стенозі воротаря, дивертикулі стравоходу або шлунка, діафрагмальної грижі.
Сморід тухлих яєць та несвіжого м'яса може триматися до півроку. Схованка для тухлятини може виявитися місце за гіпсокартоном, чи це стінка або стеля. Ще одне популярне місце для тухлих яєць – вентиляція.
Сірководень – це безбарвний газ, розчинений у воді, який надає їй смаку та запаху. тухлих яєць. Подібність із цим запахом виникає при розкладанні білкової матерії, тому відбувається виділення точно такого ж з'єднання.