Справжня ваніль не має задушливого солодкого аромату. Справжня ваніль має пряним, амброво-деревним, густим і навіть трохи лікерним ароматом. Вона зовсім не схожа на солодкий штучний ванілін, з яким асоціюється у нас запах ванілі.
Запах ванілі у парфумерії відрізняється від знайомого всім нудотно-солодкого ваніліну. Її справжній аромат трохи пряний, амбровий, димний, що нагадує густий лікер. При описі запаху ванілі можна сказати, що він теплий, обволікаючий, з приємним солодкувато-гірким післясмаком.
Справжня ваніль не має задушливого солодкого запаху. Вона випромінює пряний, густий, амброво-деревний аромат. Стручки ванілі – Плоди шикарних орхідей.
На першому етапі незрілі плоди збирають і занурюють на 20 секунд гарячу воду (80-85 ° C), здійснюючи таким чином своєрідне короткочасне бланшування. Потім відбувається ферментація плодів за температури 60 °C протягом тижня. Тільки після ферментації ваніль набуває характерного аромату і коричневого кольору.