Пахлава багатошаровий десерт. Пахлаву виготовляють з листів тіста завтовшки з папір, які промазуються маслом і викладаються шарами в прямокутний посуд для випічки, перемежуючи з шарами начинки, що є сумішшю меду і горіхів (найчастіше волоських горіхів або фісташок).
Пахлава — невід'ємна частина тих солодощів, які випікаються в Азербайджані на свято Новруз, але не можна сказати, що її печуть лише у свята. Вона символізує зірка.
баклавою Звідки походить назва «пахлава" В Туреччині пахлаву називають «баклавою» і стверджують, що багатошаровий десерт вигадали саме в цій країні.
Неймовірно, але факт: їсти пахлаву потрібно, перевернувши її вгору штурмом. Більшість сиропу знаходиться саме в нижній частині десерту, так що саме в такому положенні ви зможете відчути повну гаму смаку.