На 100 л вина взяти 10-15 г желатину. Протягом доби вимочувати його у холодній воді, змінюючи воду кожні 8 годин. Набряклий желатин розчинити в теплій воді, додати в ємність з вином і добре перемішати. Залишити вино у спокої на 2-3 тижні, поки вся каламута не збереться в пластівці і не випаде в осад.5 лют. 2014 р.
Чи можна додавати цукор у вино після зняття з осаду?
Чи можна додавати цукор у вино після бродіння, щоб зробити його солодшим? Так, солодощі вина, що відбродило, можна регулювати за смаком. Цукор додають із розрахунку 20-250 грам на літр. Після додавання цукру вино обов'язково потрібно зберігати у темному приміщенні при температурі 8-16°C.
Чи можна знімати вино з осаду під час бродіння?
Знімати домашнє вино з осаду під час активного бродіння не рекомендується (єдиний виняток описаний у попередньому абзаці), оскільки фільтрація видаляє живі, активно працюють дріжджі, в результаті бродіння може зупинитися.