По-перше, це допомагає отримати гарно «завиті» щупальця – Іноді це важливо для сервірування страв. А по-друге, після цього можна легко зняти шкірку, якщо вирішили готувати без неї. Відвареного восьминога рекомендується залишити остигати в бульйоні.
Щупальця восьминога – Делікатесна частина тушки головоногого молюска, яку вживають у їжу. Продукт цінується за приємний солодкуватий смак та корисні властивості. Щупальця смажать, сушать, в'ялять, запікають, варять. Готують супи, другі страви, закуски, салати.
Тримайте тіло-мішок кальмара в одній руці; Іншою рукою міцно візьміть голову кальмара безпосередньо під тим місцем, де знаходяться очі. Обережно потягніть ці дві частини у різні боки. нутрощі кальмара, включаючи чорнильний мішоквийти назовні разом з головою. Промийте тіло-мішок проточною водою.