Висипаємо паростки машу в друшляк, знову промиваємо їх під струменем свіжої води, даємо добре стекти. Паростки вже можна їсти або використовувати для приготування різних страв. Можна поставити їх у холодильник.
Ви можете очистити пророщений маш від зелених шкірок, промиваючи його проточною водою у великій каструлі, шкірка виринає і її можна зливати. Але цього не роблю. Промитий маш покласти в киплячу воду та поварити на маленькому вогні 7-8 хвилин. Відкинути на друшляк і промити водою.
Як тільки боби набухнуть і потріскається їхня зелена шкірка, маш готовий до процесу пророщування. Плоску тарілку застелите марлею, змоченою водою, на яку розкладете боби в один шар. Накрийте боби другим шматком марлі і зверху ще раз збризкайте водою. От і все!
Пророщування Марійка
- Замочуємо маш у воді на 6-8 годин.
- Зливаємо воду і перекладаємо її в банку.
- Наливаємо в банку свіжу воду і нахиляємо її, щоб зайве скло, але самі квасолі не пересихали. …
- Раз на 6-8 годин або частіше обполіскуємо маш свіжою водою і знову ставимо банку в те саме положення.
Dec 21, 2016