Як обробити гриби перед смаженням?

0 Comments 23:44

Умовно їстівні екземпляри перед підсмажуванням обов'язково заздалегідь відварюють.. Це допомагає позбутися мікроорганізмів, що залишилися на їх поверхні, і істотно змінити грибні властивості: отруйність знижується до безпечного рівня або зовсім ліквідується, усувається гіркота.

Все, що лишилося на столі, треба почистити. У маслюків і сироїжок ножем треба зняти покривну плівку, під якою захований білий капелюшок. Білі гриби, підберезники та подосиновики достатньо очистити від гілочок, листя та хвої. Після цього капелюшок кожного гриба потрібно розрізати на дві частини, відокремивши його від ніжки.

Якщо печериці збиралися власноруч у теплиці, то їх можна не чистити, а просто ретельно протерти, щоб видалити залишки ґрунту. Якщо врожай зібраний у лісі, а чи не в теплиці, попередньо готувати його до термічної обробці обов'язково.

Після закипання води свіжі гриби потрібно готувати:

  1. для супу – 40 хвилин (хоча зазвичай до нього додають смажені);
  2. перед маринуванням – 20-25 хвилин;
  3. перед смаженням — 15–20 хвилин (іноді смажать відразу сирі підберезники, особливо якщо вони молоді та дрібні);
  4. перед заморожуванням – 20-25 хвилин (часто заморожують обсмажені гриби).

Jul 24, 2020

Related Post

Навіщо затирати бетон гелікоптером?Навіщо затирати бетон гелікоптером?

Навіщо вона потрібна? Після нанесення розчину на поверхню великі фракції піску або іншого наповнювача опускаються вниз, а дрібні частинки та волога піднімаються вгору. Після випаровування вологи утворюються раковини, опуклості та