Як правильно заморозити білі гриби: способи
- вибери молоді невеликі боровики;
- почисти їх, якщо потрібно – промий та просуши;
- на підносі розстели паперові рушники та виклади грибочки;
- постав їх у морозилку на деякий час;
- потім порційно розклади по пакетах і знову відправ у морозильну камеру;
Перед заморожуванням гриби нарізають на кубики, а потім опускають у киплячу воду на 5 хвилин, не більше. Потім їх перекладають на друшляк, щоб позбутися зайвої рідини. Повністю остигли боровики розфасовують по пакетах або контейнерах. Варені заморожені гриби використовують для приготування супів та підлив.
Якщо ви побоюєтеся заморожувати гриби свіжими, відваріть їх перед заморожуванням протягом 5 хвилин у киплячій підсоленій воді, відкиньте на друшляк, обсушіть і тільки після цього заморозьте.