Закиньте макарони у киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Накривати їх кришкою не потрібно, щоб не википіла вода. До закипання макарони потрібно кілька разів добре перемішати. Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилин, а великі або довгі – 8-9 хвилин.
Макарони варяться в середньому 7-10 хвилин. Але краще орієнтуватися на час, вказаний на упаковці. У будь-якому випадку слідкуйте, щоб вироби не розповзлися.
Існує міф, що для того, щоб макарони не злиплися, при варінні потрібно додати рослинну олію.Секрет смачної пасти від Гордона Рамзі
- Наберіть каструлю води та доведіть до кипіння;
- додайте велику дрібку солі в киплячу воду;
- тільки після того, як вода закипить і сіль розчиниться, покладіть макарони.